donderdag 3 november 2011

vilten opbergers

Het is hier herfstvakantie. dus gisteren met twee kids aan het vilten geslagen. Zoon Malek was ondertussen een tournooitje gaan voetballen in Lommel en heeft daar alles gewonnen. GOED ZO !! BRAVO!! Dochter Yasmina was op pad voor school met enkele vriendinnetjes, speelgoed actie voor minder bedeelde ze hadden cupcakes en wafels gebakken en gaan verkopen ze hadden een winst van 85 euro, ook GOED GEWERKT !!!
En dit zijn de creaties die Naila heeft gevilt.
Een vlinder
Een sierkleedje voor op haar nachtkastje.
Er staan enkele gaatjes in maar ze is ook nog maar 4 jaar, toch al knap niet. Met de vlinder heb ik een beetje geholpen.
Siham heeft een tasje gemaakt.
En ze had ook nog een bloem gemaakt maar die is mislukt dus mag ik hem van haar niet laten zien, hij lijkt ook meer op een swiffer, zie ze, hihi.
Zelf heb ik deze tasjes nog gemaakt.
Ik heb twee dochters die stilaan in de pubertijd komen en kreeg van enkele mama's van vriendinnetjes al de melding dat de meeste meisjes al gerief mee naar school namen voor wanneer hun menstruaties kwamen. Ik natuurlijk me nog van geen kwaad bewust maar inderdaad moet wel vervelend zijn moesten ze plots in school beginnen. Dus de oudste bij de hand genomen en haar ook verplicht om die dingen in haar boekentas te stoppen met een hele discutie tot gevolg. Snappen jullie want zoiets in je boekentas is niet cool en er moest eens iemand dat zien zitten. Maar ik had toch wel serieuse argumenten want stel je voor als je lichte kledij aan hebt dan weet wel heel de school dat tante roos is langs gekomen. Ikke gewonnen want ja het zit in haar boekentas, voor wie weet wanneer want dat is toch wel het moeilijkste in te schatten maar met deze leuk opbergtasjes gaan ze waarschijnlijk iets vlotter mee genomen worden.
En ook nog een leuk portretje van Naila op de 24 uurs van de badminton, een echte prinses
Nog een fijne vakantie voor iedereen, liefs Zohra

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt heel gezellig, dat samen vilten!
    En ja, tegenwoordig zijn de meisjes vlot hoor, voor je het weet komt Tante Roos langs ( haha, erg leuke uitdrukking, die kende ik nog niet).
    mijn dochter was net 1 week 12, op 1e Kerstdag nog wel....Deze tasjes zijn een mooie oplossing hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk he, zo gezellig knustelen. en wat een leuk idee, dat opbergtasje, niemand die ziet wat erin zit zo toch.

    BeantwoordenVerwijderen